0

Se vrea a fi o usa pentru tinerele talente...

Posted by Quedy on 7/04/2009 in

Zilele astea am dat peste un articol amplu in Business Magazin in care se relata despre un nou proiect de HR in business-ul romanesc, si anume TalentGate.ro . In principiu, TG isi propune sa identifice tinerii cu potential de pe piata romaneasca ("primii 2%", ca s-o citez pe directoarea firmei care se ocupa de portal), cu precadere absolventii de facultate (dar si studentii), si sa-i plaseze in posturi-cheie in companii, la nivel de entry-level management.

Ce presupune TalentGate pana la urma?

De fapt, TalentGate iti creeaza un CV, dupa ce completezi datele clasice legate de experienta, recomandari, pasiuni etc. Dar aduce un element nou si foarte interesant, si anume testele de aptitudini. Pentru a i se forma profilul psihologic si de orientare profesionala, utilizatorul trebuie sa sustina 4 categorii de teste (teste de inteligenta, de interese profesionale, de aptitudini verbale etc.). In urma acestor teste se va face o selectie a celor mai buni utilizatori, care vor primi indrumare in cariera si se va incerca, cel putin in teorie, angajarea lor la companiile-client ale TG.

Personal, as recomanda TalentGate.ro tuturor, fie ei elevi in clasa a XII-a, studenti sau absolventi, pentru ca fiecare poate gasi TG ca fiind un instrument util fie pentru orientarea in cariera, fie pentru angajare. Pana la urma nu ai nimic de pierdut, doar faci niste teste si completezi cateva formulare. Eu unul l-am folosit pentru prima varianta, orientarea profesionala, intrucat nu ma incadrez in grupul-tinta al site-ului (absolventii de facultate).

0 Comments

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2009 Quedy`s All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.