0

Revolutia Twitter?

Posted by Quedy on 7/11/2009 in

Se pare ca pe zi ce trece Twitter devine din ce in ce mai utilizat pe scara mondiala, capatand in acelasi timp si o influenta deosebita pe plan mondial. Relevanta in acest sens este utilizarea "tweet-urilor" in timpul revolutiilor (sau mai bine spus "incercarilor de revolutie") din Republica Moldova si Iran:

"In June 2009, following allegations of fraud in the Iranian presidential elections of that year, protesters used Twitter as a rallying tool and as a method of communication with the outside world after the Iranian government blocked several other modes of communication. Twitter was also used to spread information and commit DDoS attacks. On June 15, Twitter rescheduled a planned 90-minute maintenance outage, after a number of Twitter users, as well as the US State Department, asked for a delay (including directly asking company executives), due to concerns about its role as a primary communication medium by the protesters in Iran. After the post-election process in Moldova, this was the second wave of protests tagged as a 'twitter revolution', though some are sceptical of the term since "most of the organizing happened the old-fashioned way".

(Preluare Wikipedia.org)



Asadar, Twitter si-a dovedit utilitatea prin capacitatea impresionanta de mobilizare a maselor (si a prietenilor, la nivel micro). De exemplu, un individ a publicat de pe telefonul mobil pe Twitter cuvantul "Arrested", iar prietenii lui s-au mobilizat imediat pentru a-l ajuta. Dar lasand aceste lucruri la o parte (pana la urma nu au loc revolutii zilnic, si in principiu nu suntem in permanenta in pericol), la ce foloseste Twitter utilizatorului obisnuit? Chiar intereseaza pe cineva unde te-ai dus tu seara trecuta, ce ai mancat acum 2 ore si pe unde vrei sa te plimbi maine? In conditiile existentei messenger-ului si retelelor sociale mai avansate, ca de exemplu Facebook, mai este chiar atat de important sa lansez mini-sms-uri online in neant? Cred totusi ca Twitter ar fi fost mult mai util daca ar fi fost integrat in profilul de Facebook sau ca un plug-in la Y!M, facand astfel tot pachetul mult mai atractiv si mai usor de utilizat. Una e sa ma inregistrez pe un singur site unde sa am profilul cu datele mele generale, poze etc. dar si un fel de add-on cu tweet-urile (care sunt de fapt ca niste statusuri) mele, si eventual si un messenger built-in in browser (hai sa zicem ca faza cu mess-ul nu e chiar asa necesara :P), si alta e sa intri pe un site diferit pentru fiecare dintre aceste servicii.

Cat despre utilizarea Twitter in Romania, s-au facut doar pasi timizi in directia asta, romanii fiind se pare ceva mai reticenti in a-l utiliza. Cel putin nu este folosit la nivel de masa. Dar nu cred ca va mai trece mult pana va fi si asta o noua distractie pentru noi. Si eventual o ocazia de pierdere a timpului.

0 Comments

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2009 Quedy`s All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.