0

Microsoft Office, versiunea gratuita (oficiala)

Posted by Quedy on 7/13/2009 in

Da, ati intuit bine. Microsoft va lansa o editie online gratuita a bine-cunoscutului sau pachet Microsoft Office. Dar nu va bucurati prea tare inca, asta se va intampla tocmai la mijlocul lui 2010, odata cu lansarea Microsoft Office 2010.

Pachetul gratuit va cuprinde Word, Excel si Powerpoint (probabil in versiuni "light"), cam tot ce are nevoie un elev sau un student (ori firmele mici) pentru a-si desfasura activitatea in bune conditii. Masura Microsoft vine pentru a contracara Google Docs, un serviciu ce ofera alternative gratuite si foarte serioase la Office. Insa cum orice lucru are si o parte negativa, ideea celor de la Microsoft poate sa loveasca (si sa loveasca foarte dur) in divizia lor de business, cea mai profitabila la ora actuala, in primul rand datorita vanzarilor pachetului Office catre firme. Dar daca va exista o versiune legala si gratuita a Office-ului, e posibil sa scada procentul celor care achizitoneaza software-ul. E drept ca marile companii nu vor renunta, pentru ca au nevoie de mai mult decat W, Ex si Ppt (sau cel putin de versiunile lor "full-featured"), dar intrebarea se va pune in special pentru IMM-uri. Asadar, Microsoft ori da o lovitura cu aceasta idee si distruge practic Google Docs si ceilalti rivali online de pe acest segment, ori isi diminueaza vanzarile din partea firmelor (si asta duce implicit la scaderea actiunilor si alte consecinte nefaste). Dar sa speram ca va fi bine, pentru ca in final tot noi, utilizatorii, iesim in castig.

Daca vreti sa aflati mai multe detalii despre Office 2010 si eventual sa va inscrieri pentru a testa produsul, intrati pe http://www.microsoft.com/office/2010/ (ultima data cand am intrat site-ul era plin de erori, desigur in spiritul Microsoft).

0 Comments

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2009 Quedy`s All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.