0

Si locul I se duce laaaa... Constanta!

Posted by Quedy on 12/21/2009 in
... care nu face efortul de a-si trimite un reprezentant. Este vorba de Gala "10 pentru Romania" organizata de grupul Realitatea-Catavencu in fiecare an, in cadrul careia sunt premiate valorile culturale, sportive, politice ale Romaniei. Iar pentru prima oara anul acesta, si valorile colective, in cadrul sectiunilor Orase si Licee.

Spre surprinderea mea totala, castigatoare la categoria Orase au fost Constanta si Cluj. De Cluj sa zicem, e centru universitar, are alt nivel de dezvoltare, pe plan cultural si economic sta foarte bine. Nici Constanta nu sta rau la capitolul economie, insa nu se compara din punctul de vedere al culturii si educatiei (superioare). Desigur, au fost mai multe criterii in evaluare si hai sa mergem pe prezumtia ca nu a existat imixtiune politica pentru ca anumiti primari sa castige distinctia.

Si ca veni vorba de primari... domnul Mazare, minunatul nostru edil, se pare ca da doi bani pe evenimentele culturale la care este invitat in calitate de reprezentant al nostru, al constantenilor, si nici macar nu isi trimite vreun subaltern din Primarie. Drept consecinta, castigatoarea locului 1, Constanta, nu a fost reprezentata de nimeni la Gala. Este perfect adevarat ca premiul nu este al primarului, ci al constantenilor, al oamenilor de afaceri din oras, al echipei din primarie care intradevar a muncit pentru oras (nu ma refer neaparat la directorii din primarie numiti politic, ci la oamenii care au muncit cu adevarat chiar si pentru sau in numele altora).

Distinctia primita ar trebui sa fie un prilej de bucurie pentru toti constantenii, de mandrie, dar si un semnal ca munca trebuie continuata, pentru a consolida pozitia Constantei de cel de-al doilea municipiu al Romaniei, si de a transforma orasul intr-o destinatie turistica importanta pe harta Europei, cel putin in sezonul estival.

Despre categoria Licee nu voi comenta, pentru a nu fi acuzat de impartialitate. Pot doar sa spun ca sunt profund mirat de rezultat, cunoscand multe date reale de pe "teren".

0 Comments

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2009 Quedy`s All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.