0

In Romania nici sa votezi nu poti... Bataie de joc.

Posted by Quedy on 12/06/2009
Nu credeam ca in Romania anului 2009 dreptul de vot este un lux, un lucru foarte greu de...exercitat. Am votat de atatea ori pana acum, si de fiecare data procesul s-a desfasurat fara probleme. Ce-i drept, eram acasa si am votat la sectia de care apartin, in Constanta. Astazi am avut "ghinionul" de a ma afla in Bucuresti, oras in care locuiesc cu chirie. Drept pentru care n-am putut vota. Let`s see why...

19:45 - Ajung in Sectia Speciala 816 din Autogara Filaret, unde stiam ca nu este coada foarte mare. Se pare ca am auzit prost, intrucat sunt peste 50 de oameni care stau la coada. Ma asez la coada si astept.

20:30 - Intre timp coada inainteaza extrem de incet. La un moment dat un grup de tineri insotiti de cativa barbati de vreo 50-60 de ani se asaza in paralel cu coada. Acestia dau cateva telefoane si incet incet intra in rand, in fata noastra. Cei din fata nu au facut scandal, lucru absolut surprinzator (ceea ce ridica cateva semne de intrebare), insa cei mai aproape de mine s-au adresat celor 10 politisti care asigurau ordinea publica. Acestia s-au facut ca nu aud si s-au indepartat de coada.

20:45 - Cei care au intrat in fata noastra sunt chemati unul cate unul in sectie. Se strang randurile si lumea incepe sa vocifereze.

20:50 - Presedintele sectiei, care in tot timpul acesta a stat afara sa fumeze alaturi de alti 2 membri ai comisiei (!) intra in sectie si se face nevazut. Inauntru, 2 membri ai comisiei se joaca pe un laptop, rad si beau bere.

20:57 - Suntem anuntati ca s-a inchis sectia si ca putem sa plecam. Lumea incepe sa faca scandal, politistii sunt luati la rost si incepem cu totii sa-l strigam pe presedintele sectiei. Intre timp, cativa dintre membrii sectiei (tineri, desigur) vin la usa si incep sa rada de noi, sa se strambe ca niste copilasi tampi cu o atitudine de genul "haha, ia uite-i si pe fraierii astia!".

21:00 - In timp ce ceilalti continuau scandalul, am facut cateva poze si apoi am sunat la 112. Sunt trimis de la o persoana la alta, de 4 ori, pana cand in sfarsit ajung la cei responsabili de alegeri. Le spun pentru a patra oara povestea, ca sectia s-a inchis inainte de orele 21:00 si ca nu ni s-a permis sa votam si mi se spune sec ca va fi trimisa o echipa. Politistii incep sa rada de noi.

21:30 - Echipa promisa tot nu ajunge. Pana la aceasta ora nimeni nu a mai iesit din sectia de votare, din nou un lucru surprinzator. Ne hotaram sa continuam demersurile noastre cu denunturi si sesizari, dupa care ne dispersam si plecam fiecare in drumurile noastre.

Este incredibil cata lipsa de respect si de bun-simt poate exista in tara asta, si cat de greu poate fi sa ti exerciti un drept constitutional.

0 Comments

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2009 Quedy`s All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.