0

Domeniul .tel, cartea ta de vizita pe Internet

Posted by Quedy on 8/03/2009 in

Intamplator am dat peste o chestie foarte interesanta in timp ce eram pe site-ul de hosting edomenii.ro in cautarea unei oferte de hosting: domeniile .tel. La inceput am crezut ca e vorba de un domeniu ca oricare altul, doar cu o extensie noua. Insa promovarea produsului era atat de agresiva pe site, ca peste tot vedeai reclame la domeniile astea. Si am zis sa fac si eu click pe una dintre ele, pe cea video. Dar surpriza, la sfarsitul reclamei (care mi se pare foarte reusita de altfel, am pus si un embedd jos) constat ca de fapt domeniile .tel sunt de fapt un fel de carti de vizita pe Internet.

Ce presupune un domeniu .tel?

Pentru aproximativ 13 euro (anual) primesti de fapt o pagina de Internet pe care o administrezi de pe un site special, unde iti vor aparea adresa, numerele de telefon, ID-ul de messenger, link-uri catre paginile tale de Facebook, Twitter etc. Poti adauga si harti, descrieri si toate cele. Pe scurt, toate datele tale de contact la un loc.

Poate ca pentru utilizatorul obisnuit (sa zicem pentru elevi si studenti) nu este un instrument prea util, dar pentru companii si cei care detin anumite functii probabil ca s-ar putea dovedi un element demn de luat in seama.

Unde pot obtine mai multe informatii?

In Romania, singurul registrar autorizat este www.edomenii.ro, unde domeniul costa 12.9 euro pe an. Site-ul oficial, de unde pot fi downloadate si tool-urile necesare, este www.telnic.org . Daca vreti sa vedeti un exemplu de pagina, intrati pe emma.tel .

Ziceai ceva de o reclama parca?

Dap. Uite-o mai jos:


Parerea mea...

Sincer sa fiu, nu stiu ce succes va avea initiativa celor de la Telnic, cel putin in Romania, unde multi sunt reticenti la ceea ce este nou.
In niciun caz nu cred ca va fi vreodata un instrument indispensabil, care va inlocui cartea de vizita obisnuita, dar pentru firmele care vor sa investeasca putin (sa fim seriosi, ce inseamna 13 euro pentru o firma care se respecta?) poate fi acolo un mic "boost" de imagine. Si desigur, poate asigura si o vizibilitate mai mare in online pentru acestea. Sunt tare curios cat va mai dura pana vom vedea domenii .tel la scara larga in Romania.

Oricum, reclama trebuie sa recunoasteti ca este interesanta. :P


0 Comments

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2009 Quedy`s All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.