0

Elena Udrea, chiar atat de rea?

Posted by Quedy on 8/16/2009

Din cate am observat, sunt foarte multi care au opinii defavorabile Elenei Udrea, ce dateaza inca de pe vremea cand ea era sefa cancelariei prezidentiale, toate acestea fiind alimentate incet dar sigur de dusmanii sai politici. Udrea este privita simplist ca "blonda de la Cotroceni", o femeie care nu este in stare de nimic, care fura de la stat cat poate (sustinuta de Basescu probabil) si alte asemenea, fara sa analizeze cat de cat obiectiv daca acuzatiile sunt sau nu adevarate.

In niciun caz NU sustin ca Udrea este o sfanta, care nu vrea altceva decat binele romanilor si turismului romanesc. Sa fim seriosi. In primul rand este om, cu propriile calitati si defecte. Apoi, mai este si politician, iar asta spune multe, mai ales in Romania. Mai mult decat atat, a reusit ca in cativa ani sa ajunga de la o necunoscuta la functia de deputat, iar apoi ministru. Daca era o proasta de la coltul strazii nu cred ca ar fi putut avea o ascensiune atat de rapida. Desigur, in politica criteriul competentei nu este in niciun caz pe un loc fruntas, interesele de afaceri fiind cele mai importante (iar Udrea are, direct sau indirect, asemenea interese). Insa, toate peste toate, a reusit sa fie aleasa cu peste 50% din voturi deputat de Bucuresti, o performanta destul de interesanta, zic eu, pentru un relativ "new entry" in politica romaneasca.

Dar iata ca in plina criza doamna Udrea ajunge ministrul turismului, fiind pusa in pozitia din care poate demonstra cat de capabila este, daca are sau nu viziune, pe scurt daca e in stare de ceva. Si inca din prima luna de mandat au inceput sa apara proiectele, campaniile, programele de promovare ale Romaniei pe plan international, dar si a turismului intern. Cine e interesat poate sa intre pe site-ul Ministerului Turismului, pe www.mturism.ro, unde poate gasi informatii legate de proiectele ministerului.

Chiar o putem acuza pe Udrea ca sta degeaba in fotoliul de ministru si nu face nimic pentru turismul romanesc? Am ajuns sa o anchetam pentru ca promoveaza Romania pe CNN si Eurosport? Dar nici nu mai conteaza ce crede romanul de rand, imaginea ministrilor PDL trebuie distrusa cat mai rapid, ca doar vin alegerile. Mai tineti minte de scandalul in care s-au "scurs" (dupa parerea mea, intentionat) la Realitatea informatii legate de o sedinta a PSD-ului in care Geoana spunea ceva de genul "dati ba in ministrii PDL" ? La scurt timp au aparut comisiile Ridzi si Udrea. Desigur, despre comisia Nemirschi nimeni nu spune nimic, acolo nu e interesata nici presa (aservita PSD si PNL, si aici ma refer la Antene si la Realitatea - aka Antena 4), de ce sa atacam un ministru PSD? Cum face ceva bun un ministru, cum sar cei de la celelalte partide sa-l atace si sa-l zboare cat mai repede posibil.

Cel mai probabil Udrea a deranjat anumite interese de partid, cel mai probabil ale PSD-ului, iar cei din urma fac tot posibilul sa se razbune, si sa loveasca intr-o persoana pe care publicul o asociaza cu Basescu. Tinta finala este Basescu, doar ca acum el nu mai este atacat direct, pionii sunt ministrii PDL si PDL-ul in sine. Totul in incercarea de a-l enerva pe Basescu si a-l determina sa faca un pas gresit, pe care sa-l speculeze la greu PSD-ul. Da, PSD are niste consultanti extraordinari.

Ramane de vazut care va fi rezultatul audierilor din Comisia Udrea, fenomen mult mai interesant de urmarit dupa publicarea stenogramelor de la sedinta de saptamana trecuta. Si sa speram ca moda comisiilor de ancheta va disparea, pentru ca nu este normal ca aceste grupuri parlamentare sa dea verdicte, sa acuze public un ministru de anumite infractiuni. Asta este treaba DNA-ului. Iar daca intradevar Udrea a incalcat legea, atunci sa plece la plimbare si sa-si vada de treaba in inchisoare. Dar nu Parlamentul Romaniei stabileste acest lucru. Desi in Romania, the land of choice, totul este posibil.

Mai jos am pus clip-ul de promovare a Romaniei ce este difuzat pe CNN si Eurosport, ca sa mai animez putin articolul. :P

Celelalte spoturi video ale Ministerului Turismului pot fi vizionate la adresa http://www.turism.gov.ro/ro/multimedia/video/ .

0 Comments

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2009 Quedy`s All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.