0

Solutionare: Admite cererea

Posted by Quedy on 10/31/2009 in ,

Este raspunsul pe care il astept de aproape 2 luni din partea instantei. Si nu pentru ca ar fi avut dosarul in sine probleme, ci din cauza sistemului juridic in sine si a oamenilor care lucreaza in el. Am inceput pe la sfarsitul lui iulie demersurile pentru infiintarea unui ONG (asociatie), ocazie cu care a trebuit sa fac fata birocratiei excesive si incompetentei unor notari publici si avocati.

Ca birocratia este in floare stiam si ma inarmasem deja cu rabdare, citisem legile corespunzatoare etc. (apropo de asta, as vrea sa felicit Asociatia Altermedia pentru ghidul foarte util pe care l-au realizat cu privire la infiintarea ONG-urilor), dar nu ma asteptam sa fie atata incompetenta, delasare si lipsa totala de interes din partea oamenilor din sistemul juridic. De exemplu, notari care ma intrebau pe mine care sunt procedurile sau care spuneau niste aberatii numai ca sa dea un raspuns, iar altii care nu stiau reglementarile noi (nou = 2005 in cazul asta). Actul constitutiv si statutul a trebuit sa mi le fac singur, dupa niste modele de pe net, iar verificarea lor nu cred ca s-a facut complet nici de catre judecatori (ma abtin de la mai multe detalii pe tema asta :P).

Cam aceeasi poveste a fost si cu cativa avocati, pana cand am reusit in sfarsit sa gasesc pe cineva care sa stie ca lumea legislatia in domeniul ONG-urilor si care sa ne reprezinte in instanta.

Astazi insa de-abia a fost pronuntata decizia instantei, acum trebuie sa asteptam sa fie redactata si comunicata oficial, iar apoi mai trebuie sa stam 5 zile pentru ca ea sa ramana definitiva. Urmeaza legalizarea hartiei primite de la instanta (pe-asta n-am reusit s-o inteleg sincer...), inregistrarea la administratia financiara etc. In principiu, ar trebui sa putem opera normal de-abia pe la inceputul lui decembrie. Apoi vor incepe problemele de ordin contabil... si tot asa... :)

Daca vreti sa va faceti vreodata vreo asociatie sau fundatie, pregatiti-va bine si inarmati-va cu rabdare. Multa rabdare.

0 Comments

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2009 Quedy`s All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.