2

Apple ne arunca o noua jucarie: iPad-ul

Posted by Quedy on 1/29/2010 in ,

Dupa cum era de asteptat, Apple a lansat la conferinta sa de pe 27 ianuarie noul dispozitiv iPad, ce isi propune sa fie in acelasi timp e-reader, video and music player si browser de Internet. Adica sa poti sa citesti carti/ziare, sa asculti muzica, sa te uiti la un film, sa iti verifici email-ul si sa stai pe net. Toate pe un ecran de 9 inchi. Fara tastatura, mouse sau boxe. Doar tableta.


Practic iPad-ul vrea sa fie un fel de inlocuitor al laptop-ului pentru cei cu nevoi in primul rand de entertainment. Mi-e greu sa cred ca un om de afaceri, de exemplu, va folosi iPad-ul pentru business in defavoarea unui netbook sau notebook.

Avantajul principal al iPad-ului este dimensiunea sa. Este de asemenea destul de usor (0,68 kg), si poate fi manevrat cu usurinta. Incape in aproape orice geanta, este extrem de portabil, iar cel mai important lucru legat de portabilitate, are autonomie de 10 ore pe baterie (dar cum aceste date sunt deseori exagerate de producator, sa admitem ca ar avea autonomie de 7-8 ore in realitate, ceea ce e mult mai mult decat un laptop obisnuit).

Cand am citit prima oara lucrurile astea incepusera deja sa ma bata ganduri "necurate", adica ma tenta sa-l cumpar Dar entuziasmul mi-a fost repede spulberat cand am dat si de cateva mari dezavantaje ale iPad-ului: nu are slot USB, deci nu poate fi conectat cu vreun memory stick sau alt device USB, nu are port HDMI, nu poti deschide decat o singura fereastra (ganditi-va cat de groaznic ar fi sa putem sta ORI pe mess ORI pe o anumita pagina pe net ORI sa scriem un document in Word etc. fara sa mai avem altceva deschis si sa putem da macar un alt+tab). Apoi, depinzi foarte mult de semnalul Wi-Fi, respectiv 3G. Iar aici apare alta problema, daca vrei ca iPad-ul tau sa aiba si 3G (lucru necesar, zic eu, mai ales daca n-ai wireless acasa) platesti 130$ in plus.

O alta problema este si cu hard disk-ul iPad-ului. Acesta vine in trei variante, de 16, 32 si 64 Gb. Ceea ce este extrem de putin.

Pretul de pornire al dispozitivului este de 500$, varianta de 16 Gb. Daca vreti si 3G, pretul sare din start la 630$. Iar la acestea se adauga si plata abonamentului lunar catre o firma de telefonie mobila (cum e abonamentul iPhone la Orange). Si, atentie, acestea sunt preturile pentru SUA. Cand va fi lansat in Romania ne vom trezi in mod sigur cu preturi ori mai mari, ori "egale" in euro (daca la ei e 500$, la noi sa fie 500 eurosau ceva de genul asta). Ca deh asa e-n tenis. :)

Concluzie: Ca si in cazul celorlalte dispozitive de la Apple (vezi iPod, iPhone etc.), cel mai bine este sa asteptam sa apara urmatoarele modele. De obicei cei de la Apple asculta cerintele clientilor si scot versiuni mult imbunatatite. Comparati prima versiune de iPod de la inceputul anilor 2000 cu ultima varianta de iPod Classic. :P

2 Comments


Salutdaca esti de acord cu link exchange,contacteaza-ma!


Unii ma acuza ca am ramas in urma, dar prefer sa am telefon la care sa pot vorbi si laptop cu care sa pot comunica. Acceptarea unei astfel de jucarii, pentru mine e prima dovada a dependentei de online. Daca o accept, chiar ca nu ma mai pot dezlipi de online

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2009 Quedy`s All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.